Kisvárdai Kulturális programok | Kisvárdai Kulturális rendezvények | Kisvárdai kulturális programajánló - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kisvárdai Kulturális Egyesület 2007 évi programja

ProgramjainkKisvárdai Kulturális Egyesület programjai


2007, november 23 - 09:00 - Az Első Nyírvidéki Fejlesztési Társaság sikeres pályázata keretében támogatást nyert a Nemzeti Civil Alapprogramtól egy civil tanácsadó szolgálat működtetésére.
2007 októbere és 2008 májusa között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben civil tanácsadó szolgálatot működtet a Fejlesztési Társaság. A szervezetek mindennapi munkáját szereték segíteni azzal, hogy a régióban működő illetve alakuló civil szervezetek részére csoportos vagy egyénre szabott tanácsadást tartanak. A pályázati program eredményeként a szervezeteknek lehetőségük nyílik olyan szolgáltatás igénybevételére, mely mely elősegíti működésüket, fejlődésüket, azáltal, hogy segíti pályázatírási gyakorlatuk, projekttervezési, programkoordinálási, szervezet-menedzseléssel kapcsolatos ismereteik bővítését.
A kisvárdai-vásárosnaményi körzetben Kovács László tanácsadó, szakértő tartja a tanácsadást az érdeklődőknek, először 2007. november 23-án (péntek), 9-től 12 óráig, majd ezt követően december 14-én. A tanácsadás igénybevétele díjtalan.
A programot a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatja.


november 19. (hétfő) és 27. (kedd): Internet-oktatás a nyugdíjas klubok tagjainak. Vezeti: Orosz Emese multimédia-fejlesztő.


2007, november 8 - 15:00 - Senior Sport - Aktív Életmód program
A Kisvárdai Kulturális Egyesület és a Kisvárda és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás közösen nyújtott be sikeres pályázatot a Kistérségi Senior Sport - Aktív Életmód Programra, melynek állandó résztvevői lesznek az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, valamint az Egészségmegőrző Nyugdíjas Klub tagjai.
A program a Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának pályázati támogatásával valósul meg.
A programok helyszíne a Művészetek Háza, kivéve a városi tanuszodai foglalkozásokat.
A programban szereplő rendezvények:
- november 8. és 22. (csütörtök) 15 órától: Táncoktatás az időskorúaknak - a szabolcsi és szatmári néptánchagyományok felelevenítése. Vezeti: Barkaszi Zsuzsa táncoktató.
- november 14. és 21. (szerda) és december 13. (csütörtök) 11 óra: Vízitorna. Vezeti: Simon Edit testnevelő tanár.
A program vezetője: Dr. Kántorné Sárközi Katalin, akitől részletes információ kérhető a 45/405-239-es telefonszámon.


Október 1-jén megünnepeltük a Zenei Világnapot a Weiner Leo zeneiskola növendékeivel karöltve.

A Kisvárdai Kulturális Egyesület vállalta, hogy a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házával közösen  2007. augusztus 20-ra  megszervezi a Várfürdőben megrendező családi és gyerekvetélkedőket, gyermek és tini szépségversenyt, sörívó és vízespóló bajnokságot, valamint biztosítja az egyesület művészeti csoportjainak fellépését a kulturális programon.

Május 1-jén  a Kisvádai Várszínház és Művészetek Házával közösen MAJÁLIST szerveztünk a Várkertben. Egyesületünk művészeti csoportjai közreműködtek a kulturális programokban, színes programajánlattal nyújtottunk szórakozást a vendégeknek.

Április 29- május 1.   között a „III. Közös célért összefogva Európában" – erdélyi, szlovákiai  kulturális civil szervezetekkel karöltve  tréningre, kulturális találkozókra került sor. A programon részt vettek a  szlovákiai Csereháti Művészeti Egyesület és a Berekenye Ifjúsági Társaság művészeti csoportjai, tagjai.

Április 25-én ismét megrendeztük a nyugdíjas klubok amatőr művészeti csoportjainak bemutatóját, seregszemléjét, melyet részt vettek  a kisvárdai kistérségi és megyei nyugdíjas klubok művészeti csoportjai.

Április 12-13-14-én III. Határtalan Hétvége Hegyhengergető Hüvelykmatyikkal című bábos továbbképzést tartottunk határon túli civil szervezeteknek. (Berekenye Ifjúsági Társaság – Szilágycseh, Liluput Alapítvány – Nagyvárad, Matyi Mühely-Nagyvárad, Marco Culturális Nevelő Alapítvány – Szatmárnémeti )

Január 21-én  kulturális műsorral megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról.

2007. év január hó első szombatján - első alkalommal rendeztük meg a közlekedési balesetben elhunyt két tagtársunk, Heuer Ferenc és Nagy László ulti emlékversenyét. Az ulti klub tagjai minden héten, hétfőn tartanak foglalkozást, ezen kívül rendszeresen részt vesznek a nemzeti ulti bajnokság versenyein, illetve meghívásos nyílt versenyeken. A 2007. évi országos ranglistát két tagtársunk vezette. Egyesületünk tagja, Szeregnyi László a klub vezetője, a Magyar Ulti Szövetség egyik alelnöke pozíciót is betölti.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz