Kisvárdai Kulturális programok | Kisvárdai Kulturális rendezvények | Kisvárdai kulturális programajánló - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kisvárdai Kulturális Egyesület 2009 évi programja

ProgramjainkKisvárdai Kulturális Egyesület programjai


2009. novemberétől – 2010  februárjáig  KREATÍV MŰHELY-SIKERISKOLA – fiataloknak című programsorozatot bonyolítottuk 18 – 23 év közötti fiatalok számára,  melyet a  Gyermek és Ifjúsági Alap támogatta.

2009. októberben az Életet az Éveknek, november hónapban az Egészségmegőrző Nyugdíjas Klubjaink megünnepelték az Idősek Világnapját, mely alkalmat adott kulturális műsoruk bemutatására, és szórakoztató program tartására. A kulturális műsor keretében a klubtagok és a város tanulói léptek színpadra, ezt követően ebédre, délután pedig könnyűzenei együttes húzta a zenét, mely igencsak táncra perdítette a nyugdíjasainkat. Klubtagjaink az ünnepségen elfelejtették gondjaikat, s önfeledten, fiatalosan szórakoztak, táncoltak, énekeltek. Év közben egyesületünk készíti elő, szervezi le a nyugdíjas klubok kirándulásait, megteremti annak feltételeit (pld. autóbusz bérlés, stb.)

2009. augusztus 19-20-án KRUMPLIFESZTIVÁLT rendeztünk a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házával közösen.

Július-augusztus hónapban  a NET-re Kész program keretében 3 számítástechnikai tanfolyamot bonyolítottunk ( inaktív,  aktív és 55 év feletti lakosok számára),  valamint a program keretében  Álláskeresési klubot működtettünk.  A programot a Miniszterelnöki Hivatal támogatta. A programsorozatra igen nagy volt az érdeklődés, volt olyan jelentkező, aki helyhiány miatt nem fért be a képzésre.

Május 1-i Majálison felléptek egyesületünk művészeti csoportjai (Doktorock Színjátszó Csoport, Csöpi Színház, Nyugdíjas Hagyományápoló Csoport, Református Ifjúsági Társaság).

Április 29-30-án  bonyolítottuk a MAGYARUL A HATÁRON TÚL című programsorozatunkat, melyre meghívást kapott a Nagykárolyi  Elméleti Líceum Birizga   színjátszó csoportja, valamint a szlovákiai Rakonca Néptánc együttes.  A  résztvevők  Szihalmon megtekintették a Kazinczy  Emlékházat, valamint színvonalas előadást hallhattak Minya Károly főiskolai adjunktus előadásában. A programot a Szülőföld Alap és a Nemzeti Civil Alapprogram  támogatta.

Április 15-16-17-18-án V. alkalommal rendeztük meg a  Határtalan Hétvége Hegyhengergető Hüvelykmatyikkal című bábos továbbképzést, melyre meghívtunk erdélyi, felvidéki  bábos  civil szervezeteket.

Január 21-én megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz